Jag heter My Björnsdotter Hansson och jobbar som designer och porträttkonstnär. Jag bor med sambo, dotter och tre jakthundar i ett hus på landsbygden i Hälsingland, omringade av dom karakteristiska blåa bergen och med skogen som granne. Jag är född -90 i ett jägarhem där hundar och jakt alltid varit en naturlig del av livet, vetskapen om att köttet i frysen levt ett bra liv gör mig gott och att känna samspelet med mina jakthundar är en magisk känsla. Jag älskar att vara ute i naturen en tidig septembermorgon och se solen stiga över fjällkanten.

Mina hundar är av raserna långhårig vorsteh och jämthund. Tyra, Lycka och Best. Många referensbilder som jag använder i mitt arbete är tagna just under någon av våra jakter. Jag är en lika passionerad jägare med kamera som jag är med bössa. 


Mitt företag My Kind of Art föddes 2011 och här har jag möjlighet att få utlopp för allt det kreativa som finns inom mig. Jag älskar porträttmåleri, tekniska svårigheter och få fram det unika uttrycket hos varje individ jag målar. Vanligast är akryl, men jag jobbar även i akvarell och blyerts. 

myjakt
mlycka
tyra6år