Jag heter My Björnsdotter Hansson och jobbar som designer och porträttkonstnär. Jag bor med sambo, dotter och fem jakthundar i ett hus på landsbygden i Hälsingland, omringade av dom karakteristiska blåa bergen och med skogen som granne. Jag är född -90 i ett jägarhem där hundar och jakt alltid varit en naturlig del av livet, vetskapen om att köttet i frysen levt ett bra liv gör mig gott och att känna samspelet med mina jakthundar är en magisk känsla. Jag älskar att vara ute i naturen en tidig septembermorgon och se solen stiga över fjällkanten. Jag har ständigt en fot i Jämtlandsfjällen som är mitt andra hem, en liten timmerstuga utan rinnande vatten. Mitt paradis på jorden.

Mina hundar är av raserna långhårig vorsteh, engelsk setter och jämthund. Tyra, Lycka, Djärv, Best och Odd. Många referensbilder som jag använder i mitt arbete är tagna just under någon av våra jakter. Jag är en lika passionerad jägare med kamera som jag är med bössa. Som hundförare och jägare är jag lugn, tacksam och värdesätter hundarnas prestationer högt. Jag förespråkar en positiv dressyrteknik som bygger på uppmuntran och samarbete utan hårda korrigeringar. Jag älskar mina hundar och tillsammans älskar vi att jaga. 


Mitt företag My Kind of Art föddes 2011 och här har jag möjlighet att få utlopp för allt det kreativa som finns inom mig. Jag älskar porträttmåleri, tekniska svårigheter och få fram det unika uttrycket hos varje individ jag målar. Vanligast är akryl där jag kombinerar pensel med airbrush, men jag jobbar även i akvarell och blyerts. 

myjakt
mlycka
tyra6år