My

My Björnsdotter Hansson

Jag heter My och har jobbat som professionell djurporträttör i mitt företag My Kind of Art sedan våren 2011. Att tillbringa dagarna med en pensel i handen har alltid varit en självklarhet och mina intressen för hundar och jakt har varit en röd tråd genom hela livet. När mina kompisar på dagis ritade prinsessor så satt jag och illustrerade mina tidiga jaktminnen i form av rådjur, hundar och en hel del fågel.

Jag är född -90 utanför Stockholm, har rest mycket och bott utomlands, men mitt hjärta har landat i den norrländska glesbygden och det är här jag trivs allra bäst. Jag är bosatt i Hälsingland med min sambo och fyra hundar i ett litet timrat hus från 1800-talet. På gården har vi en vacker loge och fullt av bärbuskar och äppelträd. Min ateljé är lokaliserad hemma hos oss, liten men mysig och med väggarna fulla av konst.

Jag är född i ett jägarhem och för mig har jakt och allt som hör till alltid varit en naturlig del av livet. Jag trivs med vetskapen om att köttet i frysen haft ett bra liv, jag gillar att känna samspelet med mina hundar och jag älskar att vara ute i naturen en tidig septembermorgon och se solen stiga upp över fjällkanten.

Jakten med stående hund, framförallt ripjakt på fjället, har alltid varit min stora passion i livet. Vi har en liten timmerstuga i härjedalen där jag spenderar hela min semester tillsammans med mina långhåriga vorstrar Tyra (född -12) & Lycka (född -16).. Vorstehn är en hund som passar mig perfekt, dom är lika användbara på fågeljakten som dom är en fantastiska draghundar i skidspåren, dessutom har Tyra & jag jobbat tillsammans som eftersöksjägare åt polisen i sedan -13. Tyra är en outtröttlig, envis, väldigt trofast och snäll jaktkompis som jag stundvis skrikit mig hes på när hon försvinner alldeles för långt i sitt sökande efter fågel. Till familjen hör även sambons två jämthundar. Mina hundar är mina arbetskamrater, många referensbilder som jag använder i mitt arbete är tagna just under någon av våra jakter. Jag är en lika passionerad jägare med kamera som jag är med bössa.

Jag var 13 år första gången jag målade med akrylfärger, jag gillade hur lättarbetad färgen var samtidigt som den torkade fort. Det var ett bra pigment i färgen och den var doftfri. Jag har testat olika tekniker men alltid fallit tillbaka på att det är akrylen som jag föredrar allra bäst, variationen med akryl är oändlig och kan med lätthet likna både akvarell och olja. Färgen är vattenbaserad men när den torkar så tål den väta till 100% eftersom det är en plastfärg.

Min karriär som djurkonstnär började i tidig ålder när mina vänner uppmärksammade mitt intresse för porträttmåleri. Mitt företag föddes 2011 men jag har målat på beställning betydligt längre än så, dom tidigaste signaturerna är daterade 2006. Jag har levt med hundar och penslar så länge jag kan minnas och jag älskar mina fantastiska kunder som gör det möjligt för mig att varje dag få syssla med det jag gillar allra mest. Trots att jag gjort hundratals målningar är det fortfarande lika roligt att sätta tänderna i ett nytt jobb.

My Hansson

My Kind of Art, Källbergsbo 130

82060 Delsbo

 

+46 768061002

info@myhansson.com

Copyright © All Rights Reserved